Sagan om den torra bullen
Alla har vi någon gång stått öga mot öga med ondskan.
Vi talar naturligtvis om den Sahara-torra kanelbullen.
Visst, vi erkänner att det kanske finns större problem i världen - men vi hävdar ändå att torra bullar kommer relativt högt upp på listan. Inte minst då det oftast finns ett behov av att av att intala grannen, vännen, släktingen eller i värsta fall sin bättre hälft om hur fantastiskt god den torra bullen var. Vår konflikträdsla lägger alltså grunden för nästa generation av minst lika torra bullar.
Men nu är vi här för att säga No mas! Inte mer! Tillsammans kan vi bryta bullspiralen.

Så undviker du torra bullar
Allt handlar om gluten! I en torr bulle har glutentrådarna i degen kollapsat - som en följd av det blir bullen ökentorr och jättetrist. Usch! Därför kommer här tre goda råd för godare bullar!
1. Tillsätt mindre mjöl
Ett fel som väldigt många gör. Degen ska vara lätt och smidig att arbeta med, inte hård och kompakt.
2. Tillsätt hårt smör istället för smält smör
Men hur ska det gå till, kanske du undrar. Vårt bästa tips är att du använder en osthyvel för att skiva det hårda smöret. Genom att göra på det här sättet gör du det enklare för glutentrådarna i vetedegen att hålla sig starka.
3. Knåda, knåda, knåda
Knåda degen ordentligt i hushållsassistenten, 10-15 minuter beroende på hastighet. Att knåda degen gör att den jäser bättre och behåller luftbubblorna i degen på ett helt annat sätt. Fluffiga och mjuka istället för kompakta och trista. Bravissimo!